Erdogan amenință din nou că Turcia va lăsa refugiații să plece spre Europa

de Cuget Liber Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 187
Turcia va deschide porțile pentru refugiații sirieni care doresc să ajungă în Europa dacă Uniunea Europeană nu îi oferă suficient sprijin financiar, a declarat, joi, la Budapesta, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, insistând că Turcia nu poate duce singură povara întreținerii acestor migranți. 


„Indiferent că vom primi sau nu sprijin, vom continua să-i primim pe oaspeții noștri, dar numai până la un anumit punct. Dacă vom constata că aceasta nu mai merge, nu vom avea altă opțiune decât să deschidem porțile către Europa”, a spus Erdogan, citat de AFP, la o conferință de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban. 


Acesta din urmă a descris Turcia drept un partener strategic în ce privește securitatea și migrația, apreciind că migrația către Europa nu poate fi oprită fără implicarea Turciei și a lăudat acțiunea Ankarei de a opri anul acesta circa 350.000 de migranți clandestini care au încercat să ajungă în Europa. 


„Dacă Turcia nu ar fi făcut acest lucru, toți acești oameni s-ar fi adunat de-a lungul frontierei de sud a Ungariei”, a spus Viktor Orban. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei