Erdogan a persiflat UE, îngrijorată de un posibil nou val de migranți dinspre Turcia

323
Erdogan a persiflat UE, îngrijorată de un posibil nou val de migranți dinspre Turcia - erdogan-1572032512.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a persiflat, joi, Uniunea Europeană, îngrijorată de ideea unui nou val de migranți sirieni dinspre Turcia, adăugând că el va deschide porțile în fața migranților atunci când va veni vremea, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Atunci când spun că vor fi deschise porțile în fața migranților, va însemna alarmă de luptă", s-a amuzat președintele turc Recep Tayyip Erdogan în timpul unui discurs susținut la Ankara. "Nu vă faceți griji, atunci când va veni momentul, aceste porți se vor deschide", a spus el. 


"Voi aveți bani, sunteți puternici. Însă, când între 100 sau 200 de persoane ajung în Grecia pe mare, telefonați imediat pentru a spune «100 de persoane au sosit pe insulele grecești»", a adăugat Erdogan. 


Țările din UE au criticat vehement ofensiva lansată la 9 octombrie de Ankara în nord-estul Siriei împotriva milițiilor kurde ale Unităților de Apărare a Poporului (YPG), suscitând furia Ankarei. 


În urmă cu două săptămâni, Erdogan a amenințat deja că va "deschide porțile" pentru a le permite celor circa 3,6 milioane de sirieni refugiați în Turcia să ajungă în Europa, reproșându-i UE că a calificat drept "invazie" operațiunea lansată de Turcia împotriva YPG. 


XXX 
Erdogan a cerut, joi, SUA să-l predea Turciei pe comandantul Forțelor Democratice Siriene (FDS), o alianță dominată de miliția kurdă Unitățile de protecție a poporului (YPG), pe care îl consideră drept "terorist", informează AFP. 


Este vorba de Mazloum Abdi, ale cărui trupe au luptat împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și constituie armata de facto a regiunii autonome kurde din Siria. 


"America trebuie să ni-l predea pe acest om care, sub numele de cod Mazloum, este un terorist căutat printr-o «notificare roșie» de către Interpol", a declarat Erdogan într-un interviu acordat mass-media de stat turce TRT. 


Un grup de senatori americani a cerut Departamentului de Stat să-i acorde rapid viză lui Mazloum Abdi pentru ca acesta să poată să intre în SUA pentru a discuta cu oficiali de la Washington despre situația din Siria. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6523 secunde