Erdogan a început deportarea militanților Stat Islamic din Turcia

234
Erdogan a început deportarea militanților Stat Islamic din Turcia - erdogan-1573575450.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat marți statele europene că va "deschide porțile" și va repatria militanții deținuți, membri ai rețelei Stat Islamic, în funcție de cetățenia acestora potrivit The Guardian.


Recep Tayyip Erdogan a început luni deportarea celor 1200 de jihadiști, cetățeni ai altor state, aflați în custodia autorităților turce. În cadrul unei declarații transmise marți, liderul de la Ankara a avertizat statele europene că va continua demersul de eliberare a militanților Stat Islamic și că îi va trimite pe aceștia către Europa.

"Ar trebui să vă revizuiți atitudinea față de Turcia, care deține în acest moment atât de mulți membri Stat Islamic în închisoare și care îi controlează pe cei din Siria", a comunicat Erdogan, adresându-se statelor europene.

"Aceste porți se vor deschide și acești membri Stat Islamic care au început să fie trimiși către voi, vor continua să fie trimiși. După puteți avea grijă de propriile voastre probleme", a mai adăugat liderul turc. "Dacă ei rămân blocați la graniță, nu ne privește pe noi. Noi vom continua să îi trimitem. Dacă ei îi vor lua sau nu, nu este problema noastră", a reiterat Erdogan, referindu-se la situația unui militat, cetățean american, care a rămas blocat luni la granița cu Grecia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.686 secunde