Epidemia din China nu a ajuns încă la stadiul de pandemie

217
Epidemia din China nu a ajuns încă la stadiul de pandemie - ddd-1580823153.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat marți că epidemia de pneumonie virală apărută în China nu reprezintă pentru moment o pandemie, termen care se aplică unei situații marcate de propagarea unei boli la nivel mondial, informează AFP, potrivit Agerpres.

"În prezent, nu ne aflăm încă în situația unei pandemii", a declarat în fața reprezentanților presei Sylvie Briand, care conduce departamentul de Pregătiri mondiale în fața riscurilor infecțioase în cadrul OMS. "Suntem într-o fază de epidemie cu multiple focare", a adăugat ea.

După apariția sa în decembrie în orașul Wuhan din centrul Chinei, noul tip de coronavirus a contaminat peste 20.000 de persoane și s-a răspândit în peste 20 de țări. A cauzat 425 de decese în partea continentală a teritoriului chinez, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de autorități, marți. O altă persoană a murit în regiunea autonomă chineză Hong Kong și un deces a fost anunțat în Filipine.

Denumit 2019-nCoV, noul tip de virus și cel al SARS (Sindrom Acut Respirator Sever) aparțin aceleiași familii, cea a coronavirusurilor, și prezintă similitudini de ordin genetic în procent de 80%. Virusul se transmite prin picături emise de un pacient bolnav, "ceea ce înseamnă că virusul rămâne un anumit timp fixat pe suprafețe, însă nu se știe încă pentru cât timp", a precizat Sylvie Briand, subliniind importanța spălării frecvente a mâinilor. Ea a mai spus și că persoanele care prezintă simptome ar trebui să poarte măști sanitare pentru a evita să transmită virusul altor persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4302 secunde