Emmanuel Macron îndeamnă la un dialog strategic cu Rusia

262
Emmanuel Macron îndeamnă la un dialog strategic cu Rusia - emmanuel-1575511403.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a lansat, marți, un apel la un dialog strategic, "fără naivități", cu Rusia, înaintea deschiderii summitului NATO dedicat celei de-a 70-a aniversări de la crearea Alianței la Londra, potrivit France Presse. 
"Trebuie să inițiem un dialog fără naivități cu Rusia pentru reducerea conflictualității cu această țară", a declarat el, în cursul unei conferințe de presă susținute împreună cu președintele american Donald Trump, cerând ca precondiție progrese în rezolvarea crizei între Rusia și Ucraina. 


Macron a pledat, de asemenea, pentru un nou Tratat privind Forțele nucleare intermediare. "Franța, Germania și alte țări europene sunt în prezent amenințate de noile rachete rusești", a subliniat el. 


"Nu trebuie să arătăm nicio naivitate față de Rusia, dar nu cred că status quo-ul este cea mai bună soluție", a explicat președintele francez. 


În acest sens, șeful statului francez consideră că sunt necesare precondiții pentru angajarea unui astfel de dialog. "Ne trebuie progrese în conflictul dintre Rusia și Ucraina", a susținut el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2751 secunde