Emmanuel Macron condamnă atacurile regimului sirian în regiunea Idlib

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Februarie 2020 196
Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat, joi, „cu cea mai mare fermitate, atacurile militare comise de regimul lui Bashar al-Assad” în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, unde se produce „una dintre cele mai grave drame umanitare”, relatează AFP. 


„Nu putem astăzi să ne întâlnim ca și cum nu s-ar fi petrecut nimic la câteva mii de kilometri de noi”, a declarat el la sosirea la summitul UE de la Bruxelles. 


De mai multe săptămâni, este în curs una dintre cele mai grave drame unitare în regiunea Idlib, ultimul mare bastion al rebelilor și jihadiștilor din Siria, unde aproape un milion de persoane au fugit din cauza ofensivei forțelor regimului, sprijinită de aviația rusă. 


„Vreau să condamn cu cea mai mare fermitate atacurile militare care sunt lansate de mai multe săptămâni de regimul lui Bashar al-Assad împotriva populației civile din Idlib”, a adăugat el. 
„Există combatanți ai DAESH (n.r. - gruparea jihadistă Statul Islamic), teroriști. Trebuie luptat împotriva lor și noi suntem, în cadrul coaliției, implicați în această luptă. Dar sunt atacate și populația civilă, ONG-urile umanitare, centrele medicale”, a spus Macron. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei