Șeful diplomației iraniene exclude negocierea unui nou pact nuclear

157
Șeful diplomației iraniene exclude negocierea unui nou pact nuclear - seful-1569332834.jpg

Articole recomandate

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a exclus, luni, posibilitatea negocierii unui nou acord cu marile puteri, într-o postare pe Twitter în care afirmă că partenerii europeni au eșuat în îndeplinirea angajamentelor prevăzute de pactul nuclear din 2015, transmite Reuters.

"Stagnarea E3 în îndeplinirea obligațiilor fără permisiunea SUA a fost clară începând din mai 2018. Nicio înțelegere nouă înaintea respectării celei prezente", a scris Zarif pe Twitter.

Premierul britanic Boris Johnson a chemat, luni, la negocierea unui acord nuclear cu Iranul "mai bun decât cel din 2015", apreciind că președintele SUA se află în cea mai bună poziție pentru a face acest lucru.

"Să facem un acord mai bun", a declarat premierul britanic într-un interviu acordat canalului american de televiziune NBC, în marja reuniunii Adunării Generale a ONU de la New York, conform AFP. "Cred că este cineva care poate ajunge la un acord mai bun și acesta este președintele Statelor Unite. Să facem un acord Trump", a îndemnat Boris Johnson.

După ce președintele Trump a scos SUA în 2018, unilateral, din pactul internațional cu Iranul, cunoscut sub inițialele JCPOA, statele europene care au participat la negocierea sa - Franța, Marea Britanie și Germania - au insistat pentru salvarea acordului semnat în 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5196 secunde