Șeful diplomației americane, turneu în America Latină

342
Șeful diplomației americane, turneu în America Latină - seful-1554838519.jpg

Articole recomandate

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, efectuează, începând de astăzi, un turneu în America Latină, unde va face o escală de partea columbiană a frontierei cu Venezuela, într-o încercare de a menține pe linia de plutire campania Statelor Unite ale Americii vizând înlăturarea de la putere a președintelui venezuelean Nicolas Maduro, informează France Presse. 


În cadrul acestui turneu, Mike Pompeo se va deplasa de asemenea în Chile, Paraguay și Peru, în special pentru a "genera mai mult sprijin pentru democrație în Venezuela", a anunțat, luni, într-un comunicat, Departamentul de Stat al SUA. 


Etapa cea mai simbolică a acestei deplasări va fi duminică, la Cucuta, în Columbia, unde se va afla în vizită la organizații care acordă sprijin refugiaților venezueleni și când "va evalua provocările legate de închiderea frontierei", conform diplomației americane. 


Acest oraș de la frontiera cu Venezuela a fost în februarie scena unor incidente violente, când tabăra opozantului Juan Guaido a încercat să facă să intre pe teritoriul Venezuelei camioane cu ajutoare umanitare trimise de SUA și depozitate aici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9366 secunde