Efectele secundare ale BREXIT-ului. Avertismentul BMW pentru Marea Britanie

1560
Efectele secundare ale BREXIT-ului. Avertismentul BMW pentru Marea Britanie - slide30771664510-1529998056.jpg

Articole recomandate

Grupul auto german BMW va fi nevoit să închidă uzinele sale din Marea Britanie, unde sunt produse automobilele Mini și Rolls-Royce, dacă va ajunge în situația în care nu va putea importa rapid componente din Europa continentală după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, a declarat luni pentru Financial Times unul din directorii BMW, transmite Agerpres. 


Uzinele care produc automobile utilizează metode de producție denumite "just in time'', caracterizate prin faptul că piesele componente ajung cu doar câteva ore înainte de a fi nevoie de ele pe liniile de asamblare, reducându-se stocurile de componente și astfel costurile sunt menținute la un nivel scăzut.

Și uzinele BMW se bazează pe componentele importate. Aproximativ 90% din componentele utilizate de uzinele BMW din Marea Britanie provin din Europa continentală.

În ceea ce constituie cel mai puternic avertisment lansat până acum de BMW cu privire la viitorul operațiunilor sale din Marea Britanie, directorul responsabil cu procedurile vamale Stephan Freismuth a subliniat că întârzierile în importurile de componente ar afecta serios facilitățile BMW din Marea Britanie, inclusiv uzina unde este asamblat modelul Mini.

"Am spus întotdeauna că facem tot ce putem pentru a ne pregăti pentru orice, însă în situația în care lanțul de aprovizionare se oprește la graniță atunci nu ne putem fabrica produsele în Marea Britanie", a spus Stephan Freismuth. Acesta a adăugat că grupul german vrea să își mențină deschise uzinele din Marea Britanie însă orice întreruperi întâmpinate cu importurile de componente ar crește costurile și ar prejudicia modelul de producție "just in time".

"Dacă ești nevoit să oprești producția pentru o zi acest lucru costă foarte mulți bani însă dacă la final vom avea mai multe opriri echipa managerială va trebui să decidă cum poate fi rezolvat acest lucru", a spus Freismuth.

BMW are patru uzine în Marea Britanie, două uzine pentru asamblarea automobilelor Mini și Rolls-Royce, o uzină de motoare la Hams Hall și una de presare a metalelor la Swindon, și toate acestea au peste 7.000 de angajați. Grupul german a investit aproximativ două miliarde de lire sterline în uzinele sale din Marea Britanie începând din 2000.

Avertismentul celor de la BMW vine la câteva zile după ce producătorul european de avioane Airbus a subliniat că va fi forțat să părăsească Marea Britanie dacă Brexitul va face necompetitive operațiunile sale britanice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6269 secunde