DROG de mii ori mai puternic decât heroina. A ucis în SUA, acum face RAVAGII în Europa

1681
DROG de mii ori mai puternic decât heroina. A ucis în SUA, acum face RAVAGII în Europa - 458de613000005785004681imagem671-1508678157.jpg

Articole recomandate

Imediat după un prânz în familie, un tânăr i-a spus tatălui său că merge în camera sa să se uite la TV. A mers în dormitorul său și s-a sinucis fără voie. Colby și-a injectat ce credea că este heroină, cumpărată din orășelul natal din Marea Britanie cu echivalentul a 50 de lei, fără să aibă timp să observe că drogul arată altfel decât de obicei. Tatăl său l-a găsit, mort, cu seringa încă în mână. 


Combinația luată de Colby, tânărul din Marea Britanie, nu este heroină, ci un amestec al drogului cu două opioide fabricate sintetic, fentanilul, un analgezic opioid de 100 de ori mai puternic decât morfina și carfentanil, un tranchilizant pentru elefanți, cam de 10.000 de ori mai puternic decât heroina.

Acestea sunt drogurile sintetice care au dus, scrie Daily Mail, la o "epidemie" care a ucis peste 64.000 de persoane doar în 2016 în SUA, iar în acest an se așteaptă ca bilanțul morților să fie dublu. Amestecul de droguri a ajuns în Europa, unde deja provoacă morți. Doar 0,00002 grame de carfentanil poate fi letal pentru o persoană.

În câteva săptămâni, în zona în care tânărul Colby locuia au murit 20 de persoane, toate din pricina aceluiași amestec de drog care face ravagii. În SUA, Prince a fost ucis de fentanil.

Datorită puterii lor, pentru traficanți e mai profitabil, spun polițiștii, să exporte o cutie de chibrituri cu fentanil, decât 10 kg dintr-un alt drog. Amestecul e așa de puternic, încât diverși traficanți și-au pierdut cunoștința încercând să îl porționeze, iar asistentele chemate să ajute un tânăr cu supradoză în SUA au avut, la rândul lor, nevoie de îngijiri medicale doar pentru că au inhalat aerul din jurul tânărului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7312 secunde