Două tipuri de coronavirus care pot genera infecții, descoperite de cercetători

246
Două tipuri de coronavirus care pot genera infecții, descoperite de cercetători - dddd-1583319361.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință din China care studiază originea epidemiei virale au anunțat descoperirea a două tipuri principale de coronavirus care pot provoca infecții, informează Agerpres. Cercetătorii, de la Facultatea Științele Vieții a Universității Beijing și de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Științe din China, au avertizat că analiza lor a examinat o gamă limitată de date și au precizat că sunt necesare analize suplimentare, efectuate pe seturi mai mari de date, pentru o mai bună înțelegere a evoluției virusului.

În urma studiului preliminar s-a concluzionat că un tip mai agresiv de coronavirus nou asociat cu epidemia din Wuhan a reprezentat aproximativ 70 de procente din tulpinile analizate, în timp ce 30 de procente au fost asociate unui tip cu o agresivitate redusă. Prevalența virusului mai agresiv s-a redus după începutul lunii ianuarie 2020, au adăugat specialiștii.

''Aceste constatări susțin cu tărie nevoia stringentă pentru aprofundarea imediată și exhaustivă a studiilor care combină date genomice, epidemiologice și statistici privind simptomele clinice ale pacienților cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)'', au notat oamenii de știință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde