Două minute de reculegere în memoria victimelor Holocaustului, în Israel

105
Două minute de reculegere în memoria victimelor Holocaustului, în Israel - doua-1523541036.jpg

Articole recomandate

Israelienii și-au întrerupt, ieri, la ora exactă 10:00 (07:00 GMT), orice activitate timp de două minute, în sunetul lugubru al sirenelor, pentru a marca Ziua Holocaustului în memoria celor 6 milioane de evrei victime ale nazismului în cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

La ora locală 10:00, pe întreg teritoriul țării, automobiliștii au coborât din mașini, autobuzele s-au oprit, la fel și pietonii, care s-au recules pe străzi, în cea mai solemnă zi a Israelului. Elevii și studenții au marcat și ei cele două minute de tăcere în instituțiile școlare. În fața magazinelor și instituțiilor, mulți israelieni s-au recules cu capetele plecate.

Posturile de radio și televiziune au difuzat, ieri, doar muzică adecvată momentului și programe pe tema Holocaustului, în timp ce în toată țara au avut loc ceremonii comemorative.

Supraviețuitori ai Holocaustului au aprins, miercuri seară, șase torțe în cadrul unei ceremonii în memoria milioanelor de evrei uciși de naziști.

O ceremonie de depunere de jerbe a avut loc, ieri dimineață, la Memorialul Yad Vashem de la Ierusalim, la care au participat premierul Benjamin Neta-nyahu, supraviețuitori ai Holocaustului și delegații venite din toată țara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0071 secunde