Donald Tusk a vizitat orașul japonez Nagasaki. "Sunt profund emoționat"

176
Donald Tusk a vizitat orașul japonez Nagasaki.

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a adus un omagiu victimelor bombardamentului atomic american de la Nagasaki, relatează DPA. Oficialul a vizitat, ieri, orașul japonez, al doilea lovit de o bombă atomică la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. 


Tusk, primul reprezentant la vârf al Uniunii Europene care a făcut o vizită oficială la Nagasaki, se află în Japonia cu ocazia summitului G20 de la Osaka, la care va participa în zilele următoare. 


Președintele a discutat cu primarul Tomihisa Taue și cu Shigemitsu Tanaka, în vârstă de 78 de ani, lider al unui grup de supraviețuitori ai atacului atomic. 


"Sunt profund emoționat de vizita la Muzeul Bombei Atomice, la Memorialul Național pentru Pace și de conversațiile pe care le-am avut", a declarat Tusk într-un comunicat. El a publicat și un mesaj pe Twitter: "De la Nagasaki, cuvinte de avertisment și un apel simplu către toți participanții la G20: treziți-vă până nu e prea târziu! Asumați-vă răspunderea nu doar pentru interesele voastre, ci mai presus de toate pentru pace și pentru o ordine mondială sigură și corectă". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.57 secunde