Donald Trump: Statele Unite îi respectă profund pe africani

152
Donald Trump: Statele Unite  îi respectă profund pe africani - donaldtrump-1517151546.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a dat asigurări, într-o scrisoare adresată șefilor de stat de pe continentul african, că Statele Unite ale Americii îi "respectă profund" pe africani, au declarat, ieri, surse diplomatice, la două săptămâni după un val de indignare declanșat de afirmațiile insultătoare făcute de președintele SUA la adresa unor țări africane, relatează AFP.

În cadrul unei reuniuni cu mai mulți senatori în Biroul Oval la 12 ianuarie, Trump a folosit termenul "țări de rahat" cu referire la state din Africa, dar și Haiti și Salvador, conform mai multor media și unui senator care a participat la reuniune.

Într-o scrisoare datată joi, 25 ianuarie, adresată șefilor de stat africani reuniți, duminică și luni, în cadrul celui de-al 30-lea summit al Uniunii Africane (UA) în capitala Etiopiei, Addis Abeba, Donald Trump a declarat că secretarul de stat Rex Tillerson va efectua, în martie, o vizită pe continentul african, pentru prima dată de când a preluat funcția de șef al diplomației americane.

O sursă din cadrul Uniunii Africane a confirmat autenticitatea scrisorii, precum și primirea acesteia de către Comisia Organizației Africane. Chris Meade, un diplomat al misiunii americane, a confirmat că o scrisoare a fost trimisă, însă nu a vrut să comenteze conținutul său.

"Statele Unite respectă profund parteneriatele și valorile pe care le împărtășim cu Uniunea Africană, cu țările sale membre și cetățenii săi de pe întregul continent. Vreau să subliniez că Statele Unite îi respectă profund pe africani", a afirmat Trump în scrisoare.

"Soldații noștri luptă împreună pentru a-i învinge pe teroriști și lucrăm împreună pentru a consolida un comerț liber, corect și reciproc", a adăugat Donald Trump.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9802 secunde