Donald Trump se îndoiește că israelienii și palestinienii doresc pacea

91
Donald Trump se îndoiește că israelienii și palestinienii doresc pacea - dolandtrump-1518437058.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump crede că atât palestinienilor cât și israelienilor le lipsește voința de a încheia un acord care să pună capăt îndelungatei lor confruntări, impresie mărturisită de liderul de la Casa Albă într-un interviu publicat, ieri, de cotidianul Israel Hayom (Israel Astăzi), fragmente din acesta fiind publicate de agențiile AFP și EFE.

"În acest moment, aș zice că palestinienii nu caută pacea. Și nu sunt pe deplin sigur nici că Israelul caută pacea", a afirmat Trump.

El și-a exprimat, de asemenea, preocuparea față de extinderea coloniilor israeliene deși, până în prezent, în problema colonizării administrația sa a fost mult mai puțin critică față de cea a predecesorului său, Barack Obama.

"Coloniile complică mult situația și întotdeauna au făcut dificilă orice discuție despre pace, așadar cred că Israelul trebuie să fie foarte prudent cu coloniile", a indicat liderul de la Casa Albă.

Trump a mai vorbit și în trecut despre "lipsa de voință" pentru soluționarea conflictului israeliano-palestiniană, dar atunci și-a îndreptat acest reproș doar către palestinieni, fără să critice și Israelul.

Încă de la preluarea președinției, el și-a declarat intenția de a conduce israelienii și palestinienii către un acord de pace, dar în acest interviu el se arată sceptic față de posibilitatea organizării unor tratative în viitorul apropiat.

Trump s-a remarcat însă prin decizia anunțată pe 6 decembrie de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, hotărâre ce a tensionat relațiile SUA cu palestinienii, aceștia din urmă considerând că Washingtonul și-a pierdut credibilitatea ca negociator în conflictul lor cu Israelul. În interviul acordat cotidianului Israel Hayom, Trump a asigurat că nu regretă decizia privind Ierusalimul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde