Donald Trump îl va primi pe Emmanuel Macron, pe 24 aprilie, la Casa Albă

84
Donald Trump îl va primi pe Emmanuel Macron, pe 24 aprilie, la Casa Albă - donald-1519738489.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump îl va primi pe omologul său francez Emmanuel Macron, pe 24 aprilie, la Casa Albă, informează executivul american.

Macron va avea dreptul la "prima vizită de stat", care include o ceremonie oficială și un dineu, organizată de președintele american de la instalarea sa la putere în ianuarie 2017.

"Această vizită va contribui la întărirea cooperării dintre Statele Unite și Franța în privința chestiunilor economice și diplomatice, precum și a prieteniei dintre cei doi lideri", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Potrivit unor surse diplomatice, cu ocazia vizitei sale în Statele Unite, Emmanuel Macron ar putea să se deplaseze la New Orleans, oraș care sărbătorește împlinirea a trei secole de la înființare.

Cei doi lideri, care s-au întâlnit în mai multe rânduri, întrețin relații bune în pofida anumitor dezacorduri de fond, în special în ce privește schimbările climatice.

Șeful statului francez, care a deplâns decizia președintelui Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris, și-a exprimat deschis speranța că Trump își va schimba părerea în lunile sau anii ce urmează.

Emmanuel Macron l-a primit pe Donald Trump cu covorul roșu, în iulie, la Paris, invitându-l să asiste la parada militară de pe Champs-Elysées, după o cină cu soția în ajun la Tour Eiffel. Donald Trump s-a declarat deosebit de impresionat de "formidabila" defilare, afirmând că dorește să organizeze și el una la Washington. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6634 secunde