Donald Trump este pregătit să semneze un eventual acord cu talibanii

179
Donald Trump este pregătit să semneze un eventual acord cu talibanii - donald-1582581026.jpg

Articole recomandate

Donald Trump a declarat, ieri, că va semna personal un acord de pace cu talibanii dacă negocierile pentru a pune capăt celor 18 ani de război în Afganistan se vor încheia cu succes, relatează AFP.


"Da. Îmi voi pune numele pe el", a spus președintele american, întrebat de jurnaliști înainte de plecarea sa spre New Delhi, unde urmează să efectueze o vizită oficială de două zile.


Un armistițiu parțial de o săptămână a intrat în vigoare sâmbătă în Afganistan înainte de eventuala semnare a unui acord fără precedent între talibani și SUA pe 29 februarie, cu condiția ca o reducere a numărului atacurilor să se producă pe teritoriul afgan.


Estimând că violențele s-au diminuat efectiv pentru moment, el a adăugat: "Vreau să văd cum decurge această perioadă de o săptămână. Dacă funcționează și în restul săptămânii, voi semna acest acord. A venit timpul să ne întoarcem acasă. Și ei vor să se oprească", a adăugat liderul.


Acest armistițiu parțial, sau de "reducere a violențelor", este menit să demonstreze bunele intenții ale insurgenților islamiști înainte de semnarea unui acord cu Washingtonul privind o retragere graduală a trupelor americane în schimbul unor garanții de securitate. În caz de semnare a acordului, urmează să fie declanșate discuții inter-afgane, după ce talibanii au refuzat timp de 18 ani să negocieze cu guvernul de la Kabul, pe care îl consideră o marionetă a SUA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde