Donald Trump: Coreea de Nord reprezintă încă o "amenințare extraordinară"

112
Donald Trump: Coreea de Nord reprezintă încă o
Președintele american Donald Trump a calificat arsenalul nuclear nord-coreean drept o "amenințare excepțională și extraordinară", pentru a justifica menținerea sancțiunilor Washingtonului contra Phenianului, la numai zece zile după întâlnirea sa istorică de la Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, transmite sâmbătă AFP.


Pentagonul a anunțat, totuși, la câteva ore suspendarea pe termen nedefinit a noilor exerciții comune americano-sud-coreene, în vederea susținerii negocierilor diplomatice în desfășurare cu Coreea de Nord.

"Nu mai există amenințare nucleară din partea Coreii de Nord", afirma liderul de la Casa Albă la revenirea sa la Washington după summitul istoric de la Singapore, din 12 iunie.

Însă, o declarație prezidențială trimisă vineri Congresului Statelor Unite are un ton absolut diferit, explicând motivele pentru care Washingtonul va menține sancțiuni economice dure față de Phenian.

"Existența și riscul proliferării materialelor de fisiune în scopuri militare în Peninsula Coreea și acțiunile și politicile guvernului Coreii de Nord continuă să constituie o amenințare excepțională și extraordinară pentru securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite", a scris vineri președintele Donald Trump.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8923 secunde