Donald Trump cere Europei să primească înapoi 800 de combatanți ai Stat Islamic

de Cuget Liber Luni, 18 Februarie 2019 198
Președintele american Donald Trump a cerut, sâmbătă seară, Europei să primească înapoi sute de combatanți ai Stat Islamic capturați în Siria, amenințând că SUA vor fi forțate în caz contrar să-i elibereze, relatează DPA. 


„SUA cer Marii Britanii, Franței, Germaniei și altor aliați europeni să primească înapoi peste 800 de combatanți ai ISIS pe care i-am capturat în Siria și să-i judece”, a scris președintele SUA într-o serie de postări pe Twitter. 


„Califatul este gata să cadă. Alternativa nu este una bună, pentru că vom fi forțați să-i eliberăm. SUA nu vor să vadă cum acești combatanți ai ISIS se întorc în Europa, care este locul în care se așteaptă să meargă”, a adăugat Trump. „Facem atât de mult și cheltuim atât de mult. A venit timpul ca alții să iasă în față și să facă treaba pentru care sunt foarte capabili. Noi ne retragem după ce victoria asupra califatului va fi 100%!”, a mai postat el. 


Postările sale pe Twitter intervin după ce vicepreședintele Mike Pence a făcut apel la alte țări să prea ștafeta în Siria în contextul în care trupele americane se retrag. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei