Donald Trump amenință că va mobiliza armata pentru închiderea frontierei cu Mexicul

360
Donald Trump amenință că va mobiliza armata pentru închiderea frontierei cu Mexicul - donaldtrump-1539870337.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a amenințat joi că va închide frontiera între SUA și Mexic, în contextul în care mii de migranți traversează în prezent America Centrală pe jos în speranța de a ajunge în Statele Unite, informează AFP și EFE.


'Trebuie să cer în termenii cei mai puternici Mexicului să stopeze acest asalt - și dacă nu o poate face, voi apela la armata americană și vom ÎNCHIDE FRONTIERA DE SUD!', a avertizat el într-o postare pe Twitter.


Cu trei săptămâni înainte de alegeri legislative cruciale pentru continuarea mandatului său, Trump a reiterat de asemenea una din principalele sale teme din campania prezidențială din 2016, pe care a câștigat-o.


El și-a reînnoit amenințările de a tăia ajutoarele financiare țărilor din America Centrală în cauză. Migranții vin în special din Honduras, traversând Salvador și Guatemala.


'Asaltul asupra țării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv de elemente criminale și DROGURILE care curg, sunt mult mai importante pentru mine, ca președinte, decât comerțul', și-a continuat Donald Trump avertismentul într-un al doilea mesaj.


De asemenea, Donald Trump i-a criticat pe membrii Partidului Democrat, care vor - potrivit lui - să 'deschidă frontierele' și cărora le-a atribuit responsabilitatea pentru 'legile slabe'.


Șeful diplomației americane Mike Pompeo urmează să se deplaseze joi și vineri în Panama și în Mexic.


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4621 secunde