Donald Trump, achitat în procesul de destituire

194
Donald Trump, achitat în procesul de destituire - donald-1581024437.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Donald Trump, a fost achitat, miercuri, în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleșilor republicani, cu excepția unuia, și fără niciun vot democrat, relatează AFP. 


Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe președintele american nevinovat de abuz de putere și 53 de acuzația de obstrucționare a bunei funcționări a Congresului, acuzații adoptate, la 18 decembrie, de Camera Reprezentanților. 
În opinia democraților, Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiționat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina și o primire a președintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzația de obstrucționare a Congresului ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucțiuni date unor actuali și foști membri ai administrației americane de a nu coopera în anchetă. 


Donald Trump este al 45-lea președinte al Statelor Unite și doar al treilea, după Andrew Johnson în 1868 și Bill Clinton în 1988, împotriva căruia Congresul a declanșat procedura de impeachment. Richard Nixon a fost aproape de această situație, pe care a evitat-o demisionând în 1974. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0419 secunde