Donald Trump acceptă și soluția cu un singur stat pentru Israel și Palestina

259
Donald Trump acceptă și soluția cu un singur stat pentru Israel  și Palestina - donald-1538054513.jpg

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că ar accepta și soluția cu un singur stat pentru încheierea conflictului dintre Israel și palestinieni, informează DPA.

"Dacă israelienii și palestinienii vor un singur stat, eu sunt de acord, dacă vor două state, eu sunt de acord. Sunt mulțumit dacă ei sunt mulțumiți. Sunt un mediator", a spus Trump într-o conferință de presă, la New York.

În aceeași zi, într-o întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu ocazia Adunării Generale a ONU, Trump afirmase că este de acord cu soluția cu două state. "Cred că aceasta funcționează cel mai bine", a apreciat el.

Actuala administrație americană a evitat până acum să se pronunțe pentru soluția cu două state, care presupune existența unui stat palestinian independent, alături de Israel. În mandatul lui Trump, Casa Albă a schimbat politica susținută de zeci de ani de Statele Unite: nu a mai sprijinit principiul unui stat palestinian și a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5483 secunde