Video Donald Trump a distribuit pe Twitter un video în care mai multe persoane strigă un slogan rasist al naționaliștilor albi

223
Donald Trump a distribuit pe Twitter un video în care mai multe persoane strigă un slogan rasist al naționaliștilor albi - donaldtrump-1593355185.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a distribuit pe Twitter un video în care mai multe persoane sunt văzute și auzite strigând 'white power' ('puterea albilor'), un slogan rasist al naționaliștilor albi de extremă-dreapta, potrivit Agerpres.


Postarea vine în contextul unei ample și intense dezbateri naționale în SUA despre rasă și discriminare, în urma unor violențe ale poliției și după moartea lui George Floyd.


Proteste sub stindardul 'Black Lives Matter' au loc timp de săptămâni în întreaga țară.


În video se văd susținători ai lui Trump strigând sloganuri. Trump a completat înregistrarea cu un comentariu: 'Mulțumesc măreților oameni din The Villages", făcând referire la zona unde a fost filmată scena.


Președintele a fost acuzat că alimentează tensiunile rasiale din țară de-a lungul mandatului său la Casa Albă, inclusiv în ultimele săptămâni, când s-a exprimat în favoarea unor reacții dure împotriva protestelor pe alocuri violente împotriva injustiției și brutalității poliției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6735 secunde