DOLIU! O ȚARĂ ÎNTREAGĂ ESTE ÎN DOLIU, DUPĂ DECESULUI ȘEFULUI DE STAT

656
DOLIU! O ȚARĂ ÎNTREAGĂ ESTE ÎN DOLIU, DUPĂ DECESULUI ȘEFULUI DE STAT - c47e7e8589a84d59ab99f2acfdfde5a8-1537513879.jpg

Articole recomandate

Președintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunță agenția de presă oficială a țării, preluată de AFP, Reuters și dpa.

"Președintele Tran Dai a murit la spitalul militar" din Hanoi vineri dimineața, potrivit unui buletin informativ al agenției oficiale de știri VNA, Vietnam News Agency.

Tran Dai Quang a încetat din viață "în urma unei boli grave, în pofida eforturilor depuse de medici și profesori din țară și din străinătate", a afirmat Vietnam Television.

Vietnamul este condus oficial de președinte, de premier și de șeful Partidului Comunist. Experții spun că funcția de președinte este în mare parte ceremonială, notează Reuters.

De mult timp au existat zvonuri în legătură cu starea precară de sănătate a lui Quang, însă, din cauza naturii secrete a politicii din Vietnam, informațiile privind sănătatea unuia dintre cei mai puternici lideri politici au fost un secret bine păzit.

Quang a fost numit în funcția de președinte în aprilie 2016. Mai înainte, el a făcut parte din rândurile Ministerului Vietnamez al Securității Publice, o agenție în domeniul securității puternic inspirată din fostul KGB. Quang a fost numit ministru al securității publice în 2011. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6621 secunde