Doliu în cinematografie! O îndrăgită actriță s-a stins din viață

de Cuget Liber Miercuri, 26 Iunie 2019 201
Actrița franceză Edith Scob, una dintre interpretele preferate ale regizorului franco-chilian Raoul Ruiz, precum și a cineaștilor francezi Georges Franju și Olivier Assayas, a decedat miercuri, a precizat agentul acesteia pentru AFP.


''Edith Scob a decedat în această dimineață la Paris'', la vârsta de 81 de ani, a indicat Cédric Pourchet, de la agenția CineArt.


De-a lungul bogatei sale cariere care a debutat în urmă cu 60 de ani, actrița a fost prolifică atât în cinema, cât și în teatru, cu circa 60 de roluri în fiecare dintre acest domenii.


Pe numele său adevărat Edith Vladimirovna Scobeltzine, actrița de origine slavă a debutat în film sub bagheta regizorală a lui Georges Franju, cineast francez, pionier al cinemaului fantastic, în 1959, cu ''La tete contre les murs'', o adaptare a romanului semnat de Hervé Bazin, peliculă în care joacă alături de Jean-Pierre Mocky, Anouk Aimée, Charles Aznavour și Pierre Brasseur.


Discret, dar constant, chipul său palid și silueta sa fragilă străbat istoria cinemaului francez: ''L'ete meurtrier'', de Jean Becker (1983), ''Vénus Beaute (Institut)'', de Tonie Marshall (1999), ''La fidelité'', de Andrzej Zulawski (2000), ''Le pacte des loups'', de Christophe Gans (2001), ''L'homme du train'', de Patrice Leconte (2002), ''Bon voyage'', de Jean-Paul Rappeneau (2003).
 


Sursă: Agerpres




Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei