Dodon nu vrea referendum pentru unirea cu România!

de Cuget Liber Miercuri, 26 Februarie 2020 162
Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, dorește modificarea Constituției pentru a limita posibilitatea unioniștilor, care reprezintă o treime din populația republicii, de a organiza un referendum pe tema unirii cu România, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune 'Primul în Moldova' (fostul Accent Tv), afiliat Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a declarat marți seara că articolul 142 din Constituția Republicii Moldova trebuie eliminat, motiv pentru care va propune parlamentului, după alegerile prezidențiale - pe care speră că le va câștiga, fiind dat cu prima șansă în sondaje - modificarea acestei prevederi.

'În privința celor care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova trebuie luate măsuri adecvate. Dar pentru ca aceștia să nu se adreseze instanțelor internaționale, așa cum s-a mai întâmplat, e nevoie să modificăm unele prevederi ale Constituției. În Legea Supremă este scris că cei care pledează pentru distrugerea statalității, suveranității sunt în afara legii. Totuși, într-un alt articol se spune că prin intermediul unui referendum se poate lua decizia cu privire la unirea cu alte state', a declarat Dodon.

Potrivit acestuia, în Constituția niciunei țări nu este prevăzută o normă care ar permite 'distrugerea statului'.

Intenția lui Dodon nu este însă o noutate, acesta militând dintotdeauna pentru interzicerea mesajelor unioniste. În anul 2018, în contextul organizării Marii Adunări Centenare din centrul Chișinăului, Dodon declara că, 'dacă socialiștii vor veni la guvernare, unionismul va fi interzis prin lege', amintește Deschide.md.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Ieri, ora 15:18

Titlurile zilei