Doar românii care locuiesc cu forme legale vor putea rămâne în Marea Britanie după Brexit

11222
Doar românii care locuiesc cu forme legale vor putea rămâne în Marea Britanie după Brexit - paulbrummell37598700-1515842245.jpg

Articole recomandate

Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naționalitate, după irlandezi (322.000) și polonezi (916.000), cei mai mulți imigranți români muncind în domenii precum producție, retail și sănătate. În ce condiții vor putea române în Regatul Unit, după data de 29 martie 2019, a explicat Paul Brummell, ambasadorul UK în țara noastră.


Paul Brummell: Acordul finalizat până în decembrie este unul corect, care protejează drepturile atât a cetățenilor UE în Marea Britanie cât și a celor britanici în UE. Persoanele care, până la data de 29 martie 2019, au locuit permanent și cu forme legale în Marea Britanie pentru o perioadă de cel puțin cinci ani vor putea aplica pentru a rămâne pe o perioadă nelimitată, prin obținerea ‘settled status’. Aceasta înseamnă că vor putea rămâne să locuiască în Marea Britanie, să aibă acces la fondurile și serviciile publice și să aplice pentru cetățenie britanică. Persoanele care se află în Marea Britanie la data de 29 martie 2019, dar care nu au locuit acolo cu forme legale pentru o perioadă de cel puțin cinci ani la data ieșirii Marii Britanii din UE, vor trebui să aplice pentru dreptul de a rămâne până când depășesc perioada minimă de cinci ani. Ulterior, vor putea aplica pentru ‘settled status’. De asemenea, familiile cetățenilor UE, care trăiesc împreună cu aceștia sau li se alătură până la data de 29 martie 2019, vor putea aplica pentru ‘settled status’, de obicei după o perioadă de cinci ani petrecută în Marea Britanie. Membri apropiați ai familiei (soț/soție, parteneri, copii, nepoți, părinți și bunici) vor putea să se alăture cetățenilor UE după Brexit, dacă legătura de familie datează de dinainte de 29 martie 2019.


Sursa: ziaruldeiasi


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9529 secunde