Discursul lui Putin face victime: GUVERNUL RUSIEI A DEMISIONAT!

250
Discursul lui Putin face victime: GUVERNUL RUSIEI A DEMISIONAT! - ddd-1579096418.jpg

Articole recomandate

Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat după mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale, în care președintele a anunțat o serie de schimbări politice.

"Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte, a desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei. Aceste rectificări, când vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri", a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin după adresarea Adunării Federale.

"Puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecătorească. În acest context este evident că noi, guvernul Rusiei, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare. În aceste condiții, presupun, ar fi corect ca în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, guvernul rus să demisioneze in corpore", a menționat el.

Vladimir Putin le-a mulțumit membrilor guvernului pentru activitatea comună, chiar dacă "nu au reușit totul". De asemenea, liderul rus a spus că în viitorul apropiat se va întâlni cu fiecare membru al cabinetului de miniștri. Deocamdată, le solicită să-și îndeplinească atribuțiile în volum deplin.

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca președinte.

Acesta din urmă a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menținând în același timp caracterul prezidențial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Principală măsură anunțată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii șefului guvernului pe care președintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de șeful statului.

Cu toate acestea, Vladimir Putin, al cărui actual mandat se încheie în 2024 și care conform legislației în vigoare nu are dreptul să candideze din nou, a subliniat că Rusia trebuie să fie în continuare condusă de un sistem prezidențial.

Fără să ofere precizări, Vladimir Putin a abordat și problema modificării articolului care limitează numărul mandatelor prezidențiale 'la două mandate succesive'.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4806 secunde