DIESELGATE: percheziții la sediul Porsche, angajați cercetați de procurori

172
DIESELGATE: percheziții la sediul Porsche, angajați cercetați de procurori - ddd-1582923112.jpg

Articole recomandate

Procurorii din Germania au efectuat percheziții la sediile Porsche, în cadrul celei mai recente investigații legate de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunțat vineri publicația Der Spiegel, transmite Agerpres. Trei birouri și trei apartamente private aparținând angajaților Porsche au fost cercetate, ca parte a investigației privind rolul lor în scandalul emisiilor. Procurorii au extins cercetările și acum investighează șapte actuali angajați și un fost angajat al Porsche.

În mai, un tribunal din Germania a amendat Porsche AG cu 535 de milioane de euro (599 milioane de dolari) pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile de supervizare în scandalul emisiilor. Departamentul de dezvoltare al Porsche și-a neglijat obligațiile legale, ceea ce a dus în cele din urmă în Europa și în alte regiuni la vânzarea de automobile diesel care nu îndeplineau reglementările privind emisiile, au anunțat procurorii din Stuttgart. Aceștia au adăugat că Porsche nu va face apel la această decizie. Porsche a confirmat amenda și a precizat că ancheta privind emisiile demarată de autoritățile germane a ajuns acum la final.

Procurorii susțin că acționarii Porsche ar fi trebuit informați în legătură cu neregularitățile de la Volkswagen chiar din 2014, presupunând că directorii știau deja de falsificarea emisiilor. Investitorii au pierdut milioane de euro în septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a costat Volkswagen peste 27 de miliarde de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde