Diabeticii ar putea să-și testeze în curând nivelul zahărului din sânge cu un dispozitiv portabil

448
Diabeticii ar putea să-și testeze în curând nivelul zahărului din sânge cu un dispozitiv portabil - glucometru1-1483609310.jpg

Articole recomandate

Persoanele care suferă de diabet și atleții vor putea în curând să-și testeze nivelul de zahăr din sânge și respectiv nivelul de acid lactic, produs în exces în timpul antrenamentelor intense, cu ajutorul unui dispozitiv portabil la încheietura mâinii care "gustă" prin piele, informează fabricantul PKvitality, citat miercuri de Live Science și AGERPRES.


Dispozitivul "K’track Glucose" îi va ajuta pe diabetici să scape de înțepăturile în degete pentru determinarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta introduce în stratul superior al pielii ace minuscule cu diametrul mai mic de jumătate de milimetru, care extrag o mică cantitate de fluid care apoi este analizată de senzori ce identifică nivelul de glucoză.


Folosind și o aplicație K’track pentru Android sau dispozitive iOS, utilizatorii vor putea să-și monitorizeze nivelul de glucoză în timp.


Deși tehnologia este una nouă și le-ar putea face viață mai ușoară atât diabeticilor, cât și atleților, nu se știe când vor ajunge dispozitivele K’track ale PKvitality la mâinile utilizatorilor, notează Live Science, precizând faptul că firma producătoare așteaptă ultimele aprobări de la autoritățile de reglementare pentru a-și pune în vânzare produsele.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2634 secunde