Dezvăluire incredibilă! De ce par liniștiți prizonierii Statului Islamic înaintea execuției?

2296
Dezvăluire incredibilă! De ce par liniștiți prizonierii Statului Islamic înaintea execuției? - jihadale1o6rncw-1411367793.jpg

Articole recomandate

Gruparea Statul Islamic a devenit cea mai vânată organizație teroristă din lume după ce a omorât doi cetățeni americani și unul britanic. Extremiștii musulmani au înregistrat cele trei decapitări și le-au postat pe Internet. Multă lume se întreabă însă de ce prizonierii sunt liniștiți înaintea execuției?

Ziaristul francez Didier François, care a fost sechestrat timp de zece zile în Siria de jihadiștii grupării Statul Islamic și a împărțit aceeași celulă cu colegul său de breaslă american James Foley, a încercat să explice de ce prizonierii nu schițează niciun gest cu câteva clipe înaintea execuției.

"Ostaticii nu cred că într-adevăr vor fi executați. Ostaticii Statului Islamic sunt supuși unor acte de tortură psihologică în care se simulează execuția lor, astfel că ei ajung să spere că totuși nu vor avea o asemenea soartă", a povestit francezul.

Acesta a adăugat: "Simularea execuțiilor nu este singura tehnică de tortură psihologică folosită de islamiștii radicali. Aceștia mai practică înscenarea unor crucificări sau simulări ale înecului".

Jurnalistul francez, Didier François, fost ostatic în Siria și eliberat împreună cu alți trei colegi în luna aprilie a acestui an, scrie libertatea.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde