DEZASTRU ÎN BRAZILIA: record de precipitații și zeci de victime ale alunecărilor de teren

155
DEZASTRU ÎN BRAZILIA: record de precipitații și zeci de victime ale alunecărilor de teren - ddd-1580038477.jpg

Articole recomandate

O furtună violentă care s-a abătut începând de joi asupra statului Minas Gerais din sud-estul Braziliei a adus cu sine cantități record de precipitații în anumite zone, provocând inundații și alunecări de teren, care au făcut cel puțin 30 de victime și 17 dispăruți, informează AFP, preluată de Agerpres. Apărarea Civilă a anunțat sâmbătă că aceste intemperii de o intensitate excepțională au rănit de asemenea șapte persoane și, din cauza lor, peste 3.000 de oameni au trebuit să fie strămutați. Aproximativ 30 de orașe au fost afectate. Persoanele decedate au pierit în urma unor alunecări de teren sau în timpul distrugerii unor locuințe.

Institutul Național de Meteorologie din Brazilia a anunțat că într-un interval de 24 de ore au fost înregistrate cele mai importante precipitații din istoria măsurătorilor meteorologice, realizate pentru prima dată în această țară în urmă cu 110 ani. Între ora 09:00 de joi și ora 09:00 de vineri, 171,8 milimetri de precipitații au căzut în Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, stabilind astfel un nou record meteorologic.

Imaginile transmise de posturile de televiziune locale arată scurgeri de noroi, case acoperite de mâl, copaci smulși din rădăcini și stâlpi de electricitate prăbușiți, râuri revărsate și cartiere întregi inundate de această furtună, care a afectat și statele învecinate Rio de Janeiro și Espirito Santo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
Stire din Actual : A murit cel mai scund om din lume
Pagina a fost generata in 0.4446 secunde