Descoperire terifiantă, în jungla amazoniană. Balenă uriașă moartă

320
Descoperire terifiantă, în jungla amazoniană. Balenă uriașă moartă - descoperire-1551303118.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință au rămas fără cuvinte când au fost chemați la mii de kilometri de casă pentru a vedea cu ochii lor grozăvia.
Mamiferul, un exemplar spectaculos de balenă cu cocoașă, care cântărește aproximativ 10 tone, a fost descoperit pe Insula Marajo, Brazilia, la o distanță impresionantă de mal.
Deși oamenii de știință susțin că balena ar fi putut fi dusă de curenți în timpul unei furtuni violente, nu-și pot explica modul în care a ajuns pe uscat.


Aceștia au mărturisit că au descoperit carcasa balenei, care măsoară nu mai puțin de 11 metri, după ce au observat cum stoluri de păsări de pradă se îngrămădesc în zonă, devorând cadavrul. 
Potrivit biologilor marini, balena ar fi murit cu doar câteva zile înainte de a i se fi descoperi trupul. 
"În prezent, facem eforturi disperate să strângem cât mai multe informații. O echipă specializată caută urme pe trupul balenei care să indice o eventuală capturare în plasă. De asemenea, se caută urme ale unui impact cu o barcă", a declarat Renata Emin, coordonatorul operațiunii.


Sunt și voci, însă, care susțin că balena s-ar fi pierdut de grup în timpul migrației și că, într-un final, și-a găsit sfârșitul din cauza stresului și a foamei.
Potrivit autorităților, trupul balenei va fi lăsat în locul în care a fost găsit. "Zona este extrem de greu accesibilă. Am avea nevoie de un buldozer, dar este imposibil să ajungă acolo, din cauza vegetației. În plus, ar trebui să treacă prin mlaștină", spun aceștia.


După ce păsările și animalele vor devora carnea, oasele balenei vor fi conservate și mutate într-un muzeu de istorie naturală, pentru cercetări amănunțite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2516 secunde