Deputații britanici au convenit să protejeze drepturile cetățenilor UE după Brexit

126
Deputații britanici au convenit să protejeze drepturile cetățenilor UE după Brexit - deputatii-1551375916.jpg

Articole recomandate

Membrii Camerei Comunelor au aprobat, miercuri seară, un amendament susținut de guvern care solicită premierului Theresa May să se asigure că garanțiile privind drepturile cetățenilor UE, convenite cu Bruxelles-ul, vor fi protejate după Brexit indiferent de rezultatul negocierilor, transmite Reuters. 


Amendamentul, elaborat de parlamentarul conservator Alberto Costa, a fost aprobat fără vot formal după ce guvernul și-a exprimat sprijinul. 


Parlamentarii britanici au adoptat și un amendament care menționează angajamentul premierului Theresa May de a organiza în 14 martie un vot în Camera Comunelor cu privire la amânarea ieșirii din Uniunea Europeană în cazul în care parlamentul respinge varianta unui Brexit fără acord. Amendamentul F, prezentat de către deputata laburistă Yvette Cooper, a fost adoptat cu 502 voturi pentru și 20 voturi împotrivă. 


În schimb, deputații britanici au respins, cu 324 voturi împotrivă și 288 voturi pentru, un amendament propus de Partidul Național Scoțian prin care se solicita guvernului britanic să excludă o ieșire din Uniunea Europeană fără un acord, în orice circumstanță. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde