Demisie la nivel înalt, după apariția unei înregistrări video compromițătoare

181
Demisie la nivel înalt, după apariția unei înregistrări video compromițătoare - nzm0otjkoddhyzixyzi4mzrhnzizywfj-1558181393.jpg

Articole recomandate

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii de extremă dreapta Partidul Libertății (FPOe), care face parte din coaliția de guvernământ, și-a anunțat sâmbătă demisia din funcție în urma difuzării unei înregistrări video compromițătoare în care Strache oferă contracte guvernamentale în schimbul sprijinului politic, transmit dpa, AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din funcția de vicecancelar și el a acceptat-o", a anunțat Strache, în vârstă de 49 de ani, într-o conferință de presă la Viena. Strache se afla la guvernare alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017.

Politicianul austriac a recunoscut că a făcut o greșeală și a menționat că a decis să renunțe la postul de vicecancelar pentru a evita căderea guvernului format din partidul său și Partidul Popular al lui Kurz.

Strache a mai anunțat că va fi înlocuit de ministrul transporturilor, Norbert Hofer.

Scandalul a izbucnit vineri seara, când revista Der Spiegel și ziarul Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video în care Strache pare să ofere, în schimbul susținerii politice, contracte în infrastructură unei femei care a pretins că este o potențială donatoare bogată din Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7225 secunde