Demisie cu răsunet în Guvernul Marii Britanii

de Cuget Liber Sâmbătă, 07 Septembrie 2019 147
Ministrul muncii și al pensiilor din Marea Britanie, Amber Rudd și-a depus demisia în seara zilei de sâmbătă – informează BBC.


Politicianul și-a explicat decizia printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Boris Johnson. În acest document Amber Rudd a adus critici dure guvernului din care până ieri a făcut parte și a anunțat totodată că demisionează și din Partidul Conservator după „evenimentele haotice” care au avut loc săptămâna trecută. Una dintre cauzele principale ale demisiei – scrie Rudd – este că deși și-a început activitatea cu bună credință în cabinet, „nu mai are încredere în faptul că scopul prioritar (al guvernului n. r.) ar fi renegocierea acordului Brexit”.

Anterior acestei decizii, premisa acesteia a fost că ieșirea fără acord din Uniunea Europeană trebuie să figureze printre posibilități, dar numai cu scopul de a exercita presiuni asupra UE pentru a obține un acord mai bun.

Ca membru al guvernului însă, Rudd a trebuit să constate că premierul Boris Johnson mobilizează resurse foarte mari pentru așa numitul no deal Brexit, însă nu se poate spune același lucru despre negocierile cu UE. Fostul ministru a calificat ceea ce s-a întâmplat la ședința de miercurea trecută a parlamentului drept „vandalism politic”. După cum v-am informat, cu acea ocazie, 21 de deputați ai Partidului Conservator au votat alături de opoziție, pentru a evita un eventual Brexit fără acord și alegeri anticipate. Răspunsul premierului a fost că i-a exclus din partid pe deputații rebeli, și astfel coaliția condusă de premier a pierdut majoritatea în parlament. Printre cei excluși au fost și foști miniștri, personalități care se bucurau de un prestigiu binemerita


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei