Decizie ISTORICĂ luată de Parlamentul din Kosovo, după multe VIOLENȚE și ARESTĂRI în plen

219
Decizie ISTORICĂ luată de Parlamentul din Kosovo, după multe VIOLENȚE și ARESTĂRI în plen - 2000pxflagofkosovosvg-1521667987.jpg

Articole recomandate

Parlamentul de la Pristina a ratificat miercuri acordul privind frontiera dintre Kosovo și Muntenegru, informează Reuters, citată de agerpres.ro.

Votul a fost perturbat de partidul de opoziție Vetevendosje, care a lansat de patru ori gaze lacrimogene în timpul ședinței. Poliția a arestat zeci de membri ai legislativului, înainte ca a cincea votare să se încheie cu doar 91 de voturi exprimate - 80 pentru acord, 11 împotrivă - deși în Kosovo sunt 120 de parlamentari.

Premierul kosovar Ramush Haradinaj a salutat votul și a declarat: "Kosovo așteaptă acum ca UE să își facă datoria, așa cum s-a promis, astfel încât cetățenii din Kosovo să poată călători liber în UE, ca și alți europeni".

Șefa diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, a scris pe contul său de Twitter: "Vești bune de la Pristina: prin ratificarea acordului privind demarcarea frontierei cu Muntenegru, Kosovo se îndreaptă către ridicarea vizelor UE pentru cetățenii săi".

Kosovo și-a declarat independența față de Serbia în 2008, dar nu este recunoscut ca stat de toate țările membre ale Uniunii Europene. Ministerul de Externe al României se referă în continuare la această entitate folosind termenul de "provincie". Kosovarii au nevoie de vize pentru accesul în UE, spre deosebire de cetățenii celorlalte state din Balcani care nu sunt membre ale Uniunii - Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Serbia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1348 secunde