Decizie importantă pentru Italia. Deputații au votat noul guvern Conte

de Cuget Liber Miercuri, 11 Septembrie 2019 187
Premierul italian, Giuseppe Conte, a obținut, luni seară, cu ușurință votul de încredere al deputaților, cărora le-a promis să angajeze Italia într-o „nouă eră reformatoare”, cerând în același timp un impuls din partea Europei în ce privește regulile bugetare și imigrația, relatează AFP. 


Dintre cei 606 deputați care au votat, 343 s-au exprimat pentru, 263 au fost contra și trei s-au abținut, potrivit rezultatului oficial. 
Într-un discurs de o oră și jumătate, șeful guvernului, reînvestit în funcție în fruntea unei noi majorități alcătuite din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) și Partidul Democrat (centru-stânga), a prezentat un „proiect politic de mare amploare” pentru legislatura care, teoretic, se încheie în 2023. 


El a cerut clasei politice și cetățenilor mai multă moderație în ton și „mai multă sobrietate în special pe rețelele sociale”, solicitându-le miniștrilor „coeziune și fidelitate”. Viața coaliției precedente, care a unit M5S și Liga (extremă-dreapta) lui Matteo Salvini, a fost marcată de dispute, invective și polemici zilnice. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei