Decizie fără precedent: jurnaliștii celui mai cunoscut ziar rusesc de investigații vor fi înarmați

134
Decizie fără precedent: jurnaliștii celui mai cunoscut ziar rusesc de investigații vor fi înarmați - dz01odamagfzad0zm2yzywi0y2qxzjzm-1509018764.jpg

Articole recomandate

După ce redactroul-șef adjunct al Ecoul Moscovei, Tatiana Felghenhauer, a fost înjunghiată în gât în sediul postului de radio în această săptămână, ziarul de investigații Novaya Gazeta a luat o decizie radicală.


Redactorul-șef al ziarului, Dmitri Muratov, a spus că se vede nevoit să își înarmeze colegii de redacție, transmite The Moscow Times.

Discutând miercuri la radio Ecoul Moscovei despre greutățile cu care se confruntă presa care are o atitudine critică față de Kremlin, Muratov a explicat că jurnaliștii de la Novaya Gazeta au fost de nenumărate ori ținta unor "atacuri de amploare".

El a dat ca exemplu asasinarea Annei Politkovskaia, a lui Igor Domnikov și Yuri Shchekochikhin.

Dmitri Muratov a spus că au mai existat și alte tentative de omor la adresa colegilor săi, adăugând că intenționează să cumpere arme non-letale subordonaților lui și să îi instruiască în folosirea lor.

"De asemenea, vom oferi jurnaliștilor și alte mijloace de securitate, despre care nu vreau să vorbesc", a precizat redactorul-șef al Novaya Gazeta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2381 secunde