Decizia privind extrădarea lui Puigdemont, amânată pentru februarie 2020

244
Decizia privind extrădarea lui Puigdemont, amânată pentru februarie 2020 - decizia-1576626618.jpg

Articole recomandate

Un tribunal din Bruxelles a decis, luni, să amâne pentru luna februarie cazurile fostului lider catalan Carles Puigdemont și ale altor doi politicieni pro-independență, acuzați în Spania de rebeliune în legătură cu referendumul din 2017 din Catalonia, relatează Belga News. 


Principal actor al tentativei de secesiune a Cataloniei în octombrie 2017, fostul lider al executivului catalan Carles Puigdemont a părăsit ulterior Spania pentru a scăpa de urmărirea judiciară, actualmente trăind în exil în Belgia. 


Madridul a emis mandate de arestare pe numele său, precum și ale altor doi politicieni separatiști care trăiesc tot în Belgia, Antoni Comin și Lluis Puig. Tribunalul din Bruxelles urmează să decidă dacă să dea curs acestor solicitări de extrădare. 


Joi, Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg urmează să se pronunțe în legătură cu cazul unui alt lider separatist catalan, Oriol Junqueras, condamnat la 13 ani de închisoare pentru rolul său în organizarea referendumului și care a contestat decizia la curtea supremă a Uniunii Europene, invocând faptul că se bucură de imunitate pentru că a fost ales eurodeputat în mai. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6001 secunde