Data alegerilor legislative în Egipt a fost modificată

139
Data alegerilor legislative în Egipt  a fost modificată - egipt-1361714520.jpg
Președintele egiptean Mohamed Morsi a modificat data alegerilor legislative în urma unor proteste din partea comunității copte, creștini egipteni, sărbători importante având loc la începutul scrutinului, a anunțat președinția, sâmbătă seara, într-un comunicat. 


Președintele a emis un decret de modificare a datei alegerilor, "răspunzând cererilor fraților creștini", se arată în comunicat.

Prima dintre cele patru faze ale scrutinului, care îi privește pe locuitorii a cinci provincii, inclusiv din Cairo, va avea loc pe 22 și 23 aprilie în loc de 27 și 28 aprilie, iar turul doi, pe 29 și 30 aprilie, în loc de 4 și 5 mai.

Potrivit calendarului copt, 27 și 28 aprilie corespund week-end-ului Floriilor, iar 4 și 5 mai, celui de Paști.

Scrutinul va înlocui membrii Camerei inferioare a Parlamentului, dizolvat în iunie 2012 în urma unei decizii a instanței supreme, care a anulat alegerile anterioare.

Numeroși copți sunt de părere că Morsi și aliații săi islamiști vor să îi marginalizeze, pe fondul unor zvonuri persistente, dezmințite de oficiali electorali, zvonuri potrivit cărora le-a fost interzis să voteze în anumite secții de votare în cursul alegerilor anterioare.

Episcopul Morcos, o personalitate importantă în cadrul Bisericii Copte, a anunțat că organizarea primului tur al alegerilor în momentul sărbătorilor copte "va afecta rata de participare" coptă, potrivit cotidianului independent Al-Masry Al-Youm.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2132 secunde