Dăncilă: Niciodată până acum PSD nu s-a confruntat cu atâta ură

144
Dăncilă: Niciodată până acum PSD nu s-a confruntat cu atâta ură - guvernuldancilaselaudacuexecutia-1571737917.jpg

Articole recomandate

Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat marți, la Botoșani, că niciodată PSD nu s-a confruntat cu atâta ură și a adăugat că nicăieri în Europa un președinte cere desființarea unui partid politic, în loc ca acesta să fie un factor de dialog, un mediator, scrie Agerpres.

"Sunt de 23 de ani în acest partid. (...) Am avut perioade mai bune și perioade mai rele. Dar niciodată până acum România, PSD nu s-a confruntat cu atâta ură, cuvinte atât de urâte, cu dorința de a se desființa acest partid din partea celui care ar trebui să fie facilitatorul de consens și mediatorul în această țară - candidatul Iohannis. Am preluat guvernarea și am condus acest guvern timp de aproape un an și nouă luni. Am luat împreună cu colegii mei decizii bune pentru România și pentru români. În spatele fiecărui act adoptat normativ de Guvern am știut că sunt așteptările și speranțele oamenilor. (...) Am acționat de fiecare dată pentru români și România. Ca prim-ministru, am luat deciziile și pentru cei care m-au jignit și pentru cei care m-au apreciat și pentru cei care mă apreciază și pentru cei care mă urăsc, și pentru cei care ne-au votat și pentru cei care ne-au votat, pentru că am considerat că prim-ministrul trebuie să fie al tuturor românilor, că nu am dreptul să împart România, că nu am dreptul să vorbesc despre oameni buni sau răi. (...) Pentru că România este a noastră, a tuturor, este a părinților și bunicilor noștri care au construit România de astăzi și noi avem obligația ca, prin unitate, să o ducem mai departe", a declarat Dăncilă la o acțiune electorală la Botoșani.

Potrivit premierului demis, pe toată durata mandatului său, președintele României a venit cu numeroase obstacole împotriva Guvernului.

"Președintele care, în loc să aducă la masa dialogului Guvernul României, Parlamentul României, a fost cel care a împiedicat cât mai multe măsuri luate pentru români și România, fie că vorbim de legi din Parlament pe care le-a contestat la CCR, fie că vorbim de nominalizările unor miniștri pe care le-a respins fără a avea motive legate de legalitate, ci doar de oportunitate. Nu i-a plăcut vestimentația, nu i-a plăcut că l-au criticat odată. Acest președinte care s-a comportat ca un dictator pentru această țară, în care ceea ce a spus el trebuie respectat de toți. Acest președinte care nu a înțeles că democrația presupune mai multe partide politice. Cred că este singurul președinte din Europa care și-a permis să ceară desființarea unui partid politic pentru că nu e de acord cu măsurile lui, cu modul în care se raportează la români și România. A venit în 2014 și v-a cerut votul. A mai venit de cinci ani de zile la Botoșani? V-a mai întrebat vreodată ce probleme sunt aici? (...) A indus în societatea românească atâta ură și atâta dezbinare. Cred că noi trebuie să spunem 'stop'. Noi nu vrem România noastră și România altora, eu nu vreau guvernul meu și guvernul altora, eu nu vreau românii mei și românii altora, eu nu vreau un președinte care preferă doar culoarea galbenă", a spus liderul PSD, candidat la alegerile prezidențiale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0417 secunde