Dacian Cioloș, despre Viorica Dăncilă: Mi se pare puțin bizară asumarea funcției de prim-ministru

370
Dacian Cioloș, despre Viorica Dăncilă: Mi se pare puțin bizară asumarea funcției de prim-ministru - dacianciolos158993600-1524233871.jpg

Articole recomandate

Fostul premier Dacian Cioloș a afirmat, vineri, la Digi FM, că pe Viorica Dăncilă a cunoscut-o în Parlamentul European, când era membră a Comisiei pentru agricultură, ca o femeie la locul ei, care, ajutată de cunoștințele pe care le avea, încerca să facă ce poate. El spune că i se pare "puțin bizară" asumarea funcției de prim-ministru.

Dacian Cioloș a explicat că, atunci când ești prim-ministru, trebuie să îți asumi tu deciziile, nu președintele de partid care te-a pus acolo, iar atunci când ești în fața unui partener extern, nu poți să citești de pe o hârtie ce spun alții.

Întrebat ce părere are despre prestația Vioricăi Dăncilă, Dacian Cioloș a răspuns: "Dați-mi voie să îmi rezerv opinia, din respect pentru dânsa, așa cum am cunoscut-o eu înainte să fie numită prim-ministru. (...) A fost membră în Comisia de agricultură a Parlamentului European și sigur că am interferat, fiind vorba de România, am interferat de mai multe ori. Eu acolo am cunoscut-o ca o femeie decentă, la locul ei, care, cu cunoștințele pe care le avea, nefiind din domeniul agriculturii, încerca să facă ceea ce poate", scrie News.ro.

Cioloș a mai spus că nu știe care au fost resorturile numirii acesteia, care au fost resorturile care au determinat-o pe Dăncilă să accepte această funcție.

"Mie, dincolo de doamna Dăncilă - după ce am trecut prin această experiență și această responsabilitate de prim-ministru -, mi se pare puțin bizară asumarea acestei poziții de prim-ministru a celor trei, de la dl Grindeanu încoace. (...) Când ești prim-ministru, tu ca prim-ministru îți asumi niște lucruri, nu președintele partidului care te-a pus acolo. (...) Tu îți pui semnătura pe niște documente, tu conduci un Guvern, când ești în fața unui partener lider dintr-o altă țară, tu ești cel care vorbești în numele țării și nu poți să citești de pe o hârtie ce spun alții", a subliniat Dacian Cioloș, citat de romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.682 secunde