Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sud-vestul Filipinelor

295
Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a fost înregistrat, ieri dimineață, în largul coastei de vest a Insulei Luzon, principala insulă din Filipine, fără să producă victime potrivit primelor informații, a anunțat Insti-tutul american de geofizică USGS.

Seismul nu a declanșat și o alertă de tsunami.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 6.18 (1.18, ora României), a fost localizat la 182 de kilometri nord-vest de capitala filipineză Manilla, la o adâncime de 35 de kilometri, potrivit USGS.

Replici au fost resimțite în mai multe locuri, inclusiv la Manilla, dar șeful serviciilor Securității Civile, Benito Ramos, a anunțat că pare să nu fi produs victime sau pagube.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a soldat cu aproximativ 100 de morți și dispăruți într-o alunecare de teren, în centrul arhipelagului, pe Insula Negros.

Filipinele, un arhipelag alcătuit din peste 7.000 de insule, se află pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând frecvente activități seismice și vulcanice.

O falie seismică importantă se situează chiar sub capitală, în care trăiesc aproximativ 12 milioane de locuitori, iar seismologii avertizează de mult timp asupra posibilității unui cutremur puternic ce ar avea consecințe dramatice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7264 secunde