CRIZA DIN EGIPT: Franța și Germania solicită eforturi urgente

64
CRIZA DIN EGIPT: Franța și Germania solicită eforturi urgente - 20130727174502800rszcrp-1376670575.jpg

Articole recomandate

Președintele Franței, Francois Hollande, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, solicită "mobilizarea urgentă a eforturilor la nivel european" pentru găsirea unei soluții la criza din Egipt, în timp ce numeroase țări au îndeamnat turiștii aflați în Egipt să nu părăsească stațiunile în care sunt.




"De asemenea, au propus mobilizarea urgentă a eforturilor la nivel european. Miniștrii de Externe ai statelor membre UE trebuie să fie capabile să se reunească urgent", precizează comunicatul. Mai multe state își îndemană turiștii să nu părăsească stațiunile egiptene în care se află


Numeroase țări, printre care se numără Spania, Germania, Marea Britanie, Elveția, Rusia, îndeamnă turiștii aflați pe litoralul egiptean al Mării Roșii să nu părăsească stațiunile în care se află, în contextul intensificării violențelor, inclusiv în apropierea zonelor turistice.


Sute de persoane au fost ucise în ultimele zile în Egipt, în confruntări între simpatizanți ai mișcării islamiste Frații Musulmani și forțele de ordine. Violențele s-au amplificat vineri, când au reizbucnit protestele față de înlăturarea de la putere a președintelui islamist Mohamed Morsi, demis de armată și arestat pe 3 iulie, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde