Pregătiri pentru alegerea noului Papă

Coșul de fum al Capelei Sixtine, curățat și reparat, înaintea Conclavului

306
Coșul de fum al Capelei Sixtine,  curățat și reparat, înaintea Conclavului - capelasixtina-1362919016.jpg
Angajații Vaticanului au curățat, sâmbătă, coșul de pe Capela Sixtină, montându-i o anexă metalică înaintea Conclavului pentru alegerea viitorului papă, programat să înceapă marți. 


Operațiunile de amenajare a Capelei Sixtine au început de câteva zile, înainte de reunirea celor 115 cardinali electori, scrie ziarul La Repubblica, în ediția online. Sâmbătă, angajații Vaticanului au curățat și reparat coșul de fum al Capelei, fiind montată o anexă metalică deasupra structurii permanente de cărămidă.

Coșul are o însemnătate specială, fumul emanat fiind primul semnal al alegerii viitorului papă. Coșul este conectat la o sobă din interiorul Capelei Sixtine, unde vor fi arse, după fiecare scrutin, buletinele de vot. În cazul în care un scrutin nu va avea ca rezultat alegerea papei, în sobă va fi turnată o substanță chimică ce va da culoarea neagră fumului emanat din arderea buletinelor de vot. În cazul în care rezultatul va fi alegerea papei, fumul va avea culoarea albă.

Pentru a fi ales papă, un candidat are nevoie de o majoritate de două-treimi, în cazul de față 77 de voturi. Pentru testarea sobei, primul fum emanat va fi de culoare galbenă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3861 secunde