Coronavirusul SE EXTINDE în Italia: 79 de persoane sunt infectate, 2 AU MURIT

101
Coronavirusul SE EXTINDE în Italia: 79 de persoane sunt infectate, 2 AU MURIT - italia-1582449878.jpg

Articole recomandate

Numărul de cazuri de coronavirus din Italia, țara cel mai lovită de epidemie din Europa, a ajuns la aproape 80 de persoane, fiind consemnate două decese. Guvernul a închis localitățile cele mai afectate, acestea fiind în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării, transmite Reuters.


Autoritățile din cele două regiuni unde se manifestă epidemia au anulat evenimente sportive, inclusiv trei meciuri de fotbal din prima ligă, și au închis școli și universități. Multe companii au transmis angajaților să rămână acasă.


Lombardia și Veneto sunt motorul industriei italiene, împreună acoperind 30% din Produsul Intern Brut al țării.


Agenția de protecție civilă italiană a dat un decret de urgență, guvernul având acum puteri speciale pentru a opri cetățenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate. Miniștrii de resort vor putea, de exemplu, să oprească evenimente sportive sau excursii școlare.


Prima victimă din Italia a fost o femeie de 76 de ani, descoperită joi decedată în locuința ei aflată la 50 km de Milano, și testată pozitiv cu coronavirus.


Un bărbat de 78 de ani a murit din cauza bolii, a doua zi, într-un spital din Padova. Soția și fiica acestuia sunt printre cele 17 persoane infectate cu coronavirus din regiunea Veneto, unde autoritățile iau în considerare anularea celebrului Carnaval din Veneția.


În Lombardia vecină sunt 54 de cazuri, inclusiv un bărbat internat la un spital din Milano. Orașul, în care acum se desfășoară Săptămâna Modei, are o populație de 1,4 milioane.


Numărul localităților intrate în carantină a ajuns la 11: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.


Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, la finalul ședinței Consiliului de Miniștri, că polițiștii și, la nevoie, forțele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5761 secunde