Coronavirus. China, critici la adresa Regatului Unit

236
Coronavirus. China, critici la adresa Regatului Unit - coronavirus-1581113297.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul Chinei la Londra a acuzat, joi, Regatul Unit că a "reacționat într-o manieră excesivă", cerându-le cetățenilor săi să părăsească teritoriul chinez, unde a apărut noul coronavirus, relativizând gravitatea epidemiei în raport cu gripa, relatează AFP. 
"Sper că guvernul britanic va adopta un punct de vedere obiectiv și atent asupra a ceea ce se întâmplă în China", a declarat Liu Xiaoming, în cadrul unei conferințe de presă. "Am spus că o reacție excesivă nu este utilă. Credem că nu ar trebui să existe o astfel de stare de panică", a spus ambasadorul Chinei la Londra. 


Marți, Ministerul de Externe britanic le-a recomandat cetățenilor din Regatul Unit să părăsească China "dacă pot", pentru a reduce riscurile de expunere la noul coronavirus, care a apărut pentru prima dată în decembrie, în centrul Chinei. 


"Ar trebui să ne sprijinim reciproc, în loc să ne slăbim eforturile", a spus ambasadorul chinez, insistând asupra faptului că epidemia provocată de noul coronavirus "poate fi controlată, evitată și vindecată". 


Ambasadorul chinez a amintit că Regatul Unit s-a angajat să urmeze recomandările OMS și i-a cerut să respecte aceasta pentru a da un răspuns "rezonabil". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde