Coronavirus. China acuză SUA că seamănă panică în loc să ofere ajutor

209
Coronavirus. China acuză SUA că seamănă panică în loc să ofere ajutor - coronavirus-1580765013.jpg

Articole recomandate

Beijingul a acuzat ferm, ieri, Washingtonul că au întreprins acțiuni ce au stârnit și semănat panica în legătură cu epidemia de coronavirus cu care se confruntă China, în loc să acorde ajutor substanțial Beijingului pentru combaterea acesteia, informează Reuters. 


"Guvernul american a fost primul care și-a evacuat personalul din consulatul său de la Wuhan, orașul cel mai afectat de epidemie, a sugerat retragerea parțială a personalului său din ambasadă și a impus o interdicție de intrare pe teritoriul american pentru turiștii chinezi", a subliniat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez. 


"El nu a încetat să stârnească și să semene panică, ceea ce constituie un exemplu foarte prost", a declarat ea în timpul unei conversații pe rețeaua socială chineză WeChat. 


Washingtonul a interzis intrarea pe teritoriul american pentru toți nerezidenții ce sosesc din China și le recomandă cetățenilor săi să nu se deplaseze în această țară asiatică sau să o părăsească dacă se află acolo. 


Această măsură a stârnit nemulțumiri în rândul a numeroși chinezi și străini, care nu mai pot să ajungă la locul lor de muncă, la universitățile unde studiază sau să facă turism în SUA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4886 secunde