Coreea de Sud și SUA suspendă exercițiile militare comune din august

141
Coreea de Sud și SUA suspendă exercițiile militare comune din august - coreea-1529414767.jpg

Articole recomandate

"Statele Unite și Coreea de Sud au decis să suspende exercițiile militare comune Ulchi Freedom Guardian (UFG) programate în august", a anunțat, ieri, ministerul Apărării de la Seul, într-un mesaj text preluat de Yonhap. Casa Albă a confirmat informația prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders, transmite Reuters. 


Decizia survine după declarația de săptămâna trecută a președintelui american Donald Trump că va opri manevrele "provocatoare, nepotrivite și costisitoare" care - menționează Yonhap - sunt considerate de Coreea de Nord pregătiri pentru o invazie. 


"Ca urmare a cooperării strânse, Coreea de Sud și SUA au decis să suspende toate activitățile de planificare pentru UFG, exercițiul de apărare programat în august. Sudul și SUA intenționează să își continue consultările privind măsuri suplimentare", arată mesajul trimis presei de ministerul sud-coreean al Apărării. 


Reuters reamintește că, anul trecut, la UFG au participat 17.500 de militari americani și peste 50.000 de sud-coreeni, deși exercițiul constă mai mult în simulări pe computer decât în manevre reale cu armament, tancuri și avioane. În UFG au fost implicate și efective din Australia, Canada, Columbia, Danemarca, Olanda, Noua Zeelandă și Regatul Unit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2842 secunde